Confidenţialitate

Medicul Virgil Musta, detalii despre noul medicament pentru tratarea Covid: Este eficient în faza inițială a bolii | AUDIO

Agenția Europenă a Medicamentului este pe cale de a autoriza un nou tratament pentru Covid 19. Anticorpii monoclonali sotrovimab se adresează adulților și adolescenților de peste 12 ani.

Se administrează intravenos în prima săptămână a bolii, iar medicul epidemiolog Virgil Musta, de la spitalul Victor Babeș din Timișoara spune că nu e nevoie ca pacienții să fie internați:

„Acest medicament este eficient în faza inițială a bolii, deci în prima săptămână de boală, de aceea este important ca diagnosticul bolii să fie precoce și să se administreze cât se poate de repede acești anticorpi monoclonali. La noi în țară, pacienții vin în spital cu forme severe de boală sau moderat severe. Eficiența acestor terapii monoclonale este în prima săptămână de boală, în faza virală, cumva trebuie găsită soluția pentru a se putea administra în această etapă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Acest tratament poate fi dat și preventiv persoanelor cu risc în cazul infecției cu Sars-CoV-2, însă numai în cazul în care sunt contacții unui caz pozitiv:

„Își fac efectul blocând receptorii, în cazul în care virusul încearcă să se fixeze de receptori, acesta nu se mai poate fixa de receptori, dacă a fost acel contact. Se discută și de acest tratament preventiv, dar nu se poate da la toate persoanele, ci persoanelor care au risc major de formă severă de boală și dacă au contact dovedit cu o persoană cu infecție SARS-CoV-2.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.