Confidenţialitate

Valeriu Gheorghiță explică cum vor funcționa listele de așteptare pe platforma de vaccinare

Coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiță anunță că autoritățile lucrează pentru a pune în funcțiune lista de așteptare pe platforma de programări la vaccin.

Aceasta ar putea fi disponibilă din aprilie – odată cu etapa a treia de vaccinare:

O persoană, în momentul în care-și face cont, își exprimă opțiunea de a intra pe lista de așteptare. Se selectează un centru de vaccinare, iar persoana va putea vizualiza numărul de persoane care se află în față pe acea listă de așteptare.

În momentul în care va fi un loc disponibil, persoanele de pe lista de așteptare vor fi notificate prin SMS și e-mail, se rezervă locul în centrul pentru care au optat, timp de 24 de ore, interval în care persoana optează pentru programare sau o refuză.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pentru persoanele din mediul rural, care ar ajunge mai greu la un centru de vaccinare, autoritățile vor pune la dispoziție centre mobile.

De când ar urma să funcționeze, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare Vlaeriu Gheorghiță:

Ne dorim activarea și înființarea centrelor mobile de vaccinare, care urmează să intre în activitate probabil în martie, pentru a asigura vaccinarea persoanelor din mediul rural, din localități pentru care accesul persoanelor la un centru de vaccinare fix se face cu dificultate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.