Confidenţialitate

Medicul Răzvan Constantinescu despre protestatari: “Sunt idioți și boi, dar i-aș trata!” – AUDIO

La Colegiul Medicilor din România au ajuns două reclamații pe numele lui Răzvan Constantinescu, membru ALDE și fost director al Institutului de Gastroentereologie și Hepatologie Iași.

În urmă cu cateva zile, domnul doctor făcea următoarea postare pe Facebook:

“Anunţ de pe-acum că blochez din prima secundă orice idiot care anunţă pe Facebook că merge sau că a fost în Piaţa Victoriei! Când vi s-au închis spitalele, aţi stat ca nişte şobolani, că nu v-a convocat Securitatea, boilor! Să vă facă Tudor Chirilă şi cu Rareş Bogdan endoscopie, clar?!”

Într-un interviu pentru Europa FM, medicul a ținut să precizeze că își menține afirmația potrivit căreia cei care ai protestat față de legile justiției sunt “idioți și boi”. Pe de altă parte, Răzvan Constantinescu nu ar ezita să îi trateze, dat fiind ca în spitalul în care lucrează consultă inclusiv criminali și violatori.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“ – Nu spun că refuz să tratez un bolnav. Ci spun: să vă facă ală endoscopie, pentru că noi nu mai avem cu ce!
– Spuneți că în niciun caz nu ați refuza tratarea unui protestatar?
– Nu există așa ceva! Păi, eu tratez criminali și violatori, care sunt aduși cu cătușe din penitenciar și eu trebuie să îi văd. Îi tratez la fel și așa e și normal.
– În prima parte (n.r. a declarației) spuneți că niște oameni nu au ieșit în stradă în momentul în care s-au închis niște spitale. Corect?
– Da.
– Dacă nu au ieșit atunci și au făcut-o acum, sunt niște “idioți”?
– Sigur că da. Eu îmi mențin asta cu “boilor”! Habar nu au pentru ce ies!
– Deci, spuneți că cei care ies in stradă sunt niște “boi și idioți”, dar i-ați trata dacă ar avea nevoie?
– Cam asta ar fi rezumatul, da!”, spune, râzând, medicul Răzvan Constantinescu.

Contactat telefonic, Gheorghe Borcean, președintele Colegiului Medicilor, spune că va începe o anchetă în baza reclamațiilor primite dar că: “este dreptul cetățeanului Răzvan Constantinescu de a se exprima pe public Facebook” și că “niciun pacient nu s-a dus încă la doctorul Constantinescu și apoi să reclame că nu a fost tratat”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.