Confidenţialitate

Medicul rănit în incendiul de la Piatra Neamț, premiat la Gala ”Medica Academica”

Dr. Cătălin Denciu, medicul rănit grav în incendiul de la secția de ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț pe 14 noiembrie, a fost premiat la Gala Premiilor de Excelență ”Medica Academica” 2020, eveniment aflat la ediția a IX-a, cu ”Premiul de Excelență Medica Academica – medici din linia întâi”.

Când a izbucnit incendiul, medicul a intrat în secția de terapie intensivă încercând să salveze pacienții internați. În prezent, Dr. Denciu este internat la un spital miliar din Belgia, după ce a avut arsuri pe 75% din suprafața corpului, iar soția sa, Dr. Alina Denciu, a transmis organizatorilor în primul rând mulțumiri pentru că “s-au gândit la el” și că, deși starea sa de sănătate nu-i permite momentan să înregistreze un mesaj, are “credința că atunci când își va reveni se va bucura”.

Laudatio a fost rostit de Prof. Ioana Grigoraș (Iași) care i-a fost coordonatoare de rezidențiat.

”Prin natura provocărilor aduse de pandemie, profesiunea de medic, ajunsă în lumina reflectoarelor, capătă noi valențe și recunoaștere socială, fațete până acum pierdute poate pe nedrept în ochii publicului larg.

Simbolul pentru toți medicii din linia întâi este dr. Cătălin Denciu. Este un motiv de admirație și inspirație pe care merită să îl onorăm cu recunoștința noastră”, a spus prof. Grigoraș. Aceasta a menționat că dr. Denciu a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie ”Gr. T. Popa” din Iași, a fost un rezident ”serios, dedicat studiului și profesiei, hotarât să devină un bun specialist, dar și o fire blajină și calmă”.