Confidenţialitate

Medicul ortoped Gheorghe Burnei rămâne sub control judiciar, a decis definitiv Curtea de Apel Bucureşti

Medicul ortoped Gheorghe Burnei rămâne sub control judiciar, după ce magistraţii Curţii de Apel Bucureşti i-au respins definitiv, marţi, cererea de ridicare a măsurii. Doctorul le-a spus magistraţilor că de trei săptămâni are posibilitatea să profeseze în clinici private, dar nu poate lucra acolo pentru că nu sunt condiţii şi le-a cerut să îi permită să se întoarcă la vechiul loc de muncă şi la activitatea didactică, altfel neavând cum să se întreţină.

Chirurgul Gheorghe Burnei este acuzat că lua mită între 50 de lei și peste 1000 de euro de la părinții unor copii pe care îi consulta sau opera. În plus, ar fi făcut experimente ilegale pe copii: de la cei pe care îi opera preleva țesut osos și ligamente, fără a avea acordul părinților, apoi țesuturile, ținute în condiții improprii erau transplantate altor copii. O altă acuzație adusă medicului: folosea proteze neomologate.

În fața magistraților de la Curtea de Apel București, Gheorghe Burnei a spus că nu a cerut nimănui nimic și că părinții i-au oferit bani din proprie inițiativă. El i-a cerut judecătorului să îi dea voie să se întoarcă la spitalul Marie Curie și la activitatea de cadru didactic. A spus că doar așa se poate întreține. A insistat că și acum este oprit pe stradă de părinți care îi cer să le opereze copiii.

Gheorghe Burnei a menționat că de 3 săptămâni are posibilitatea să profeseze în clinici private, dar nu poate lucra acolo pentru că nu ar fi condiții.

De altfel, săptămâna trecută, fiul lui anunța pe o rețea de socializare că doctorul își va relua activitatea într-o clinică privată. Odată cu mediatizarea cazului, clinica respectivă a dezmințit informația.