Confidenţialitate

Dr. Musta: S-a dovedit peste tot în lume – apar multe cazuri COVID unde nu se poartă mască | AUDIO

Lupta nu este în spital, este în afara spitalului, prin prevenție, spune medicul Virgil Musta, directorul spitalului „Victor Babeș” din Timișoara.

Virgil Musta mai spune că este în puterea fiecăruia dintre noi să scădem presiunea pe secțiile de Terapie Intensivă, dacă respectăm regulile de protecție și de distanță.

Orice contact cu o altă persoană, cunoscută, necunoscută, prieten, coleg de serviciu să fie făcut doar cu mască și la o distanțare de 1,5-2 metri. Este momentul să renunțăm la activități unde este aglomerat, nu se poartă mască, este singura soluție.

A fost dovedit peste tot în lume, iar acolo unde nu se respectă regulile, nu se menține distanțarea și nu se poartă mască apar cazuri multe. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cum ne putem pregăti pentru o eventuală întâlnire cu virusul?

Să încercăm să îndepărtăm stresul. Se știe că stresul și depresia sunt un factor negativ al tuturor bolilor infecțioase. Să mâncăm cât de cât sănătos, să facem mișcare, să nu fim sedentari, să luăm vitamine, C, D, suplimente de minerale care să întărească organismul în această perioadă. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat joi, 22 octombrie, alte 4.902 infecții cu coronavirus (dintr-un total de 34.466 de teste) și 98 de decese din cauza COVID-19. Numărul pacienților internați la ATI a urcat la 778 (record).