Confidenţialitate

Medicul Musta: Nu suntem departe de momentul în care medicii aleg ce pacienți COVID-19 internează | AUDIO

”Nu suntem departe de momentul în care medicii trebuie să aleagă ce pacienți COVID-19 internează”, spune doctorul Virgil Musta, șeful secției de Boli Infecțioase a Spitalului “Victor Babeș” din Timișoara.

Într-o intervenție la Europa FM, medicul a explicat ce înseamnă un posibil triaj în cazul în care numărul pacienților diagnosticați cu COVID-19 va crește alarmant:

A alege persoanele pe care poți încerca să le salvezi viața și cele pe care va trebui să le lași și, la domiciliu, să urmeze o terapie simptomatică, care în funcție de rezistența organismului, supraviețuiesc sau nu.

Vor fi internate persoanele care au șansele cele mai mari de supraviețuire, iar asta depinde de niște investigații pe care le facem și de evaluarea persoanelor respective. Nu cred că suntem foarte departe de acest moment.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Aproape 90% din locurile destinate pacienților COVID din Timișoara sunt ocupate, iar în acest context, medicul Virgil Musta trage un semnal de alarmă: este vital să respectăm regulile impuse de autorități.

S-a umplut paharul. Neavând locuri, persoanele care necesită tratament de specialitate, cu antivirale, cu oxigen, nu mai au unde să se interneze. Aceasta este diferența între viață și moarte.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.