Confidenţialitate

Medicul Moldovan, despre înmulțirea cazurilor COVID: Moment de cumpănă. Este tot mai greu să facem față

Este un moment de cumpănă, spune managerul medical al Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov, Andreea Moldovan.

Medicii vor mai multă fermitate din partea autorităților în urmărirea respectării regulilor, pentru că dacă vom continua în aceste ritm al îmbolnăvirilor, spitalelor ajung curând în colaps.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat miercuri alte 4.016 de infecții cu coronavirus (dintr-un total de 31.318  de teste) și 66 de decese din cauza COVID-19. Sunt 686 de pacienți la ATI.

Este din ce în ce mai greu să facem față. Această creștere a numărului de pacienți vine pe o saturație a spitalelor COVID. Este categoric greu, este un moment de cumpănă, începe o colmatare a sistemului medical și este o problemă din punct de vedere al asigurării serviciilor medicale corecte.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De 7 luni încoace, medicii și personalul medical lucrează în condiții foarte grele și au ajuns aproape de limita epuizării chiar înainte de debutul sezonului gripal în România, când spitalele vor fi și mai aglomerate. Ce le spune Andreea Moldovan colegilor ei pentru a putea face față:

Tuturor le este greu. Asta e situația la nivel internațional și național. Dacă noi picăm și nu rămânem pe poziții, nu vor mai fi alții care să facă treaba asta. Argumentul în care credem cu toții este că dacă, Doamne ferește, cineva dintre ai noștri ar avea nevoie și nu ar putea accesa servicii medicale cât mai bune, ne-ar durea foarte mult.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.