Confidenţialitate



Medicul Corina Zugravu despre tratarea termică a cărnii


Medicii însă vă atenţionează: fierbeţi orice bucăţică de carne sau măruntaie de porc înainte de a le consuma.

Negătită, carnea de porc poate fi purtătoare de paraziţi sau boli latente. Porcii sunt predispuşi la infecţii cauzate de paraziţi – trichinelă.

Trichinelă este un vierme minuscul ce trăieşte în muşchiul porcului şi care poate provoca, la om, prin consumarea de carne de porc negătită, o boală parazitară denumită Trichineloză, principalul risc al consumului de carne de porc.

Cristina Teacă a stat de vorbă cu lectorul universitar Corina Zugravu, medic primar în igiena alimentaţiei şi nutriţie.


Ultimele stiri
STUDIU: Adolescenții preferă să discute cu chatboturile anumite probleme de sănătate mintală decât să ceară ajutorul unui specialist…

Cum ne îmbrăcăm de sărbători: Ce spun despre noi culorile pe care le purtăm | GALERIE FOTO

Semnificațiile icoanei Nașterii Domnului: Simboluri, izvoare și reprezentări tradiționale | GALERIE FOTO

Părintele greco-catolic Victor Ostropel, despre ce înseamnă „magia” Crăciunului: „Să petrecem această sfântă și dumnezeiască sărbătoare cu simplitate…

Preotul Stănel Roșu, despre însemnătatea Crăciunului: „Trebuie să fim în primul rând oameni, să ne iertăm, să ne…

Crăciunul la ortodocși și catolici, sărbătorit pe 25 decembrie

Amintiri valoroase de Crăciun ale câtorva dintre jurnaliștii Europa FM. Cum arăta odinioară colindatul la sat și copilăria…

Bradul de Crăciun, o tradiție cu rădăcini în Antichitate. Unde a apărut obiceiul împodobirii lui

Obiceiuri de Crăciun, în Transilvania. „Ce presupune „Colinda de ceată bărbătească”, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO în 2013…

Studiu: Șase din zece români declară că depășesc bugetul alocat pentru Sărbători. Generația care economisește mai mult |…