Confidenţialitate

Medicul Cătălin Denciu, negativ la coronavirus în Belgia

Premierul Ludovic Orban a declarat marți că testul Covid făcut în Belgia medicului Cătălin Denciu, rănit în incendiul de la spitalul județean Piatra Neamț, a ieșit negativ.

”Din ceea ce știm noi, testul de tip Real time PCR care i-a fost făcut la spitalul militar din Belgia este negativ. Probabil la Floreasca nu a fost test Real time PCR pentru că nu au avut timp de procesare, posibil să fi fost un test antigen”, a explicat premierul.

Luni, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, anunţase că medicul rănit în incendiul din secția ATI a Spitalului Județean din Piatra-Neamț în timp ce încerca să își salveze pacienții, a fost testat pozitiv pentru Covid, deși el s-a infectat cu SARS-CoV-2 și în primăvară, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Astfel, potrivit ministrului, înainte de a fi transferat în Belgia, a fost testat pentru Covid la Floreasca.

”La Floreasca s-au făcut evaluările și un test Real Time PCR pozitiv”, a declarat Nelu Tătaru.

Cătălin Denciu a suferit de infecția cu SARS-CoV-2 în martie – aprilie. A fost și donator de plasmă în repetate rânduri.

De asemenea, Tătaru a spus că Denciu când a ajuns în Belgia ”a beneficiat de o procedură de dializă, intrînd apoi în tratament și toaleta arsurilor”.