Confidenţialitate

Medicul Camelia Roiu audiată în Comisia de Disciplina a Spitalului de Arși

Camelia Roiu, medicul care a filmat pacientul cu rănile invadate de larve, internat la secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Arși, a fost convocată astăzi în comisia de disciplină a spitalului.

Între timp, o petiție online pentru susținerea medicului a adunat peste 23.000 de semnături.

Medicul anestezist Camelia Roiu a postat pe Facebook documentul prin care este convocată în cadrul comisiei de disciplină a Spitalului, pentru că a refuzat să participe la instruirile lunare și nu a semnat fișa individuală de protecția muncii de mai bine de un an.

În același mesaj, medicul îi transmite ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu că este impiedicată să își facă meseria și că si-ar dori sa fi fost protejata, dupa ce a facut publice imaginile din sectia ATI. “E pacat ca nu ne-ati protejat pe toti cei care am spus adevarul despre sistem. Suntem atat de putini si atat de singuri. Am trăit o săptămâna în iad” –  a scris medicul.

Dupa publicarea imaginilor, secția ATI a Spitalului de Arsi a fost închisă, cazurile majore fiind directionate catre alte spitale din Capitala. In cazul pacientului cu larve in rani, care ulterior a murit, a fost deschisa o ancheta.

Dupa ce Camelia Roiu a anuntat ca va fi audiata la Comisia de Disciplina a Spitalului de Arși, a fost lansata o petitie online prin care se cerea protejarea medicului.