Confidenţialitate

Medicul Burnei către mama unei fetițe care a murit pe masa de operație: ”Oricum murea”

O nouă dezvăluire șocantă în cazul medicului Gheorghe Burnei. În 2013, o fetiță de 8 ani a murit pe masa de operație, după ce doctorul folosise un implant de care nu avea nevoie.

”Oricum murea”, i-ar fi spus medicul Burnei mamei fetiței.

Doctorii care au avut acces la documentele medicale au declarat pentru Casa Jurnalistului că operația nu trebuia realizată.

În 2013, medicul Gheorghe Burnei anunțase televiziunile că face o intervenție în premieră națională la o fetiță care suferea de scolioză.

Medicul urma să folosească implantul Shilla, doar că acesta nu era recomandat în cazul bolii asociate pe care o avea copila – amiotrofie spinală, potrivit altor medici care au avut acces la documentele medicale.

În plus, doctorul Burnei a băgat din greșeală și un șurub în măduva spinării, ceea ce ar fi distrus nervii spinali și ar fi dus la paralizie.

Fetița a murit pe masa de operație.

Cauza decesului a fost însă embolia pulmonară, produsă după ce particule de grăsime din zona operată s-au desprins şi au ajuns în sânge şi apoi în plămâni, scrie Casa Jurnalistului.

După operație, medicul Burnei i-a spus mamei că fetița oricum murea și că poate avea un alt copil pentru că este tânără.

În acest caz este deja deschis un dosar penal.

Un medic de la Spitalul Marie Curie, care cunoaște cazul a declarat că Andreea e un copil care a fost omorât din neglijență.

Și un medic legist susține că operația a fost extremă, agresivă, greșită și cu multe riscuri.

Aceeași doctori spun că fetița ar fi trăit mulți ani dacă nu era operată.

Mama fetiței mai spune că a achitat până la 11.000 de euro pentru acel implant, deși surse din spital afirmă că implantul ar fi fost decontat de Casa de Sănătate. Tot mama afirmă că medicul i-a explicat că este o operaţie complexă, dar că nu ar trebui să existe riscuri.

La o lună de la deces, doctorul Burnei i-a mai spus mamei că vinovat ar fi fost anestezistul și i-ar fi sugerat să nu meargă mai departe cu dosarul medical. După moartea fetiţei, doctorul a mai folosit de două ori implantul Shilla. Surse medicale citate de Casa Jurnalistului spun că la al treilea pacient s-au găsit şuruburi în tot corpul.