Confidenţialitate

Protestul medicilor de la Floreasca: 22 de cadre medicale au demisionat

În ciuda demisiei managerului interimar, revendicată de medici, la Spitalul Floreasca din Capitală protestul continuă. Numărul medicilor care și-au înaintat demisiile a ajuns la 22. Alți nouă urmează să demisioneze astăzi, după cum a anunțat Gabriela Bratosin, medic specialist al Unității de Primiri Urgențe a Spitalului.

Gabriela Bratosin, medic specialist UPU: “Unii n-au putut să vină ieri pentru că erau de gardă, dar au venit azi și și-au înaintat demisiile. Mai sunt colegi care vor veni. Asistenții din tura de azi își scriu demisiile și ei.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Anterior, coordonatorul SMURD București, Bogdan Oprița, a explicat presei ce așteptări au medicii de la viitorul manager.

Coordonatorul SMURD București, medicul Bogdan Oprița: “Noul manager va trebui să ia un ansamblu de măsuri care să ducă la dispariția disfuncționalităților în aprovizionarea nu numai a departamentului, ci și a spitalului. Peste trei săptămâni poate ne vom trezi în aceeași situație.  Nu se pune problema ca activitatea în această perioadă să fie întreruptă, dar sunt niște probleme juridice care trebuie să fie lămurite.  Există preaviz pentru ei sau nu există?”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Amintim, inițial 17 medici SMURD din UPU și-au dat demisia. Ei au anunțat că vor reveni asupra deciziei doar dacă directorul Sorin Păun va pleca ori va fi dat afară. Acest lucru s-a întâmplat, însă acum medicii spun că situația trebuie clarificată de noul manager.

Medicul Alexandru Cicioi: “Așteptăm să fie numit un nou manager. Demisiile noastre sunt încă depuse. Dacă noul manager consideră că are nevoie de noi și ne va cere să rămânam, o să luăm în calcul revenirea asupra deciziei.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mai spunem că medicii îl acuzau pe fostul că facea presiuni asupra personalului și că nu le asigura aparatura și medicamentele necesare.  Mai mult, Sorin Păun le-ar fi vorbit urât angajaților. Acesta și-a înaintat demisia aseară Ministrului Sănătății.