Confidenţialitate

Medicii și asistentele de la Suceava așteaptă încă să fie testați | AUDIO

Medici și asistente de la Spitalul Județean Suceava așteaptă încă să fie testați, în timp ce procurorii investighează dacă alte persoane au fost testate preferențial.

Peste 600 de pacienți sunt internați, la momentul actual, în această unitate medicală, devenită focar de COVID-19, și transformată ulteroir într-una destinată tratării exclusiv a cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus.

Deocamdată, nu se știe câte cadre medicale s-au îmbolnăvit, spune președintele Colegiului Medicilor din Suceava, Sorin Hâncu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Măsurile luate până acum nu au ameliorat cu nimic situația din județul cel mai afectat de răspândirea coronavirusului de la noi din țară.

În ciuda tuturor eforturilor, de la Spitalul Județean încă lipsește echipamentul de protecție al cadrelor medicale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pacienții care nu prezintă simptome de îmbolnăvire cu coronavirus sunt transferați la celelalte două unități medicale din județ. Spitalul din Câmpulung a achiziționat echipament de testare și o mie de teste, iar cel din Fălticeni a cumpărat 100 de saci mortuari fără mâner.

4.000 de locuitori ai orașului Suceava sunt izolați la domiciliu după ce anchetele epidemiologice au scos la iveală că au intrat în contact cu pacienți confirmați cu noul tip de coronavirus.