Confidenţialitate

Medicii se așteaptă la înmulțirea cazurilor de COVID-19 odată cu alegerile și începerea școlii | AUDIO

Variațiile de 100 de cazuri de la o zi la alta nu schimbă situația epidemiologică, însă experiența saltului rapid din vară, de la 400 de cazuri pe zi la peste o mie, îi determină pe medicii infecționiști să se aștepte la o nouă explozie.

Care sunt factorii care vor contribui la creșterea numărului zilnic de cazuri explică managerul spitalului de Boli Infecțioase de la Brașov, Andreea Moldovan:

Numărul peste o mie în mod constant, de atâtea săptămâni, arată că există o transmitere comunitară importantă a infecției cu coronavirus, ceea ce ne atrage atenția asupra importanței păstrării regulilor. Este de așteptat ca în perioada următoare, când vor începe grădinițe, școli, când vin și alegerile, este de așteptat ca numărul total al cazurilor să crească.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Experiența ultimelor luni îi ajută pe directorii de spitale să organizeze mai bine unitățile medicale ca să poată gestiona cazurile de COVID, dar și infecțiile virale obișnuite:

Este o adaptare pe parcurs. Pe măsură ce apar noi provocări, încercăm să găsim soluții. Nu avem reguli scrise, dar fiecare caută variante optime să se informeze și să adopte măsuri care să protejeze. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Așadar ne așteptăm ca unul dintre motivele pentru care numărul de cazuri zilnice va crește să fie începerea școlilor.

De aceea, foarte important ar fi ca parinții să înțeleagă că elevii trebuie să stea acasă dacă există cele mai mici suspiciuni de boală.

Este foarte important ca fiecare copil ce suferă de afecțiuni respiratorii acute, chiar ușoare, de asemenea și cei cu simptome digestive, să nu fie trimiși în colectivitate. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.