Confidenţialitate

Medicii nu recomandă încă redeschiderea locurilor de joacă sau accesul credincioșilor în biserici | AUDIO

Locurile de joacă pentru copii ar trebui evitate în continuare, chiar dacă sunt în aer liber, afirmă medicul Adrian Marinescu de la Institutul Matei Balș din Capitală, după ce în București s-au aglomerat aceste spații, unde cei mici se dau în leagăne și pe tobogan.

Medicul Adrian Marinescu spuune la Europa FM că riscul de transmitere a noului coronavirus la locul de joacă este ridicat, mai ales că vorbim despre copii care nu pot păstra distanța.

“Dacă la locul de joacă, nu putem păstra distanța, într-adevăr e risc de transmitere. Cei mici nu pot purta mască, atunci avem nevoie de acea distanță. Atunci cum facem să avem 1,5 metri distanță între cei mici? Ei nu păstrează la fel de bine regulile de igienă, este riscul să ducă mâna la nas. Cred c-ar trebui să mai avem răbdare. Locurile de joacă pot fi situații care predispun la îmbolnăvire.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În ceea ce privește propunerea Patriarhiei Române ca slujbele să fie permise și în interiorul bisericilor, medicul Adrian Marinescu spune că nu este încă un moment bun.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De aceeași părere este și ministrul Tătaru, care spune că slujbele nu vor putea fi organizate în biserici cel puțin până la 1 iulie.