Confidenţialitate

Slujbele nu vor putea fi organizate în biserici mai devreme de 1 iulie | AUDIO

Ministrul Sănătății spune că slujbele nu vor putea fi organizate în biserici cel puțin până la 1 iulie.

La acel moment, va fi făcută o nouă evaluare e situației epidemiologice.

“Încă avem o rată de transmitere în comunitate. Numărul de cazuri a crescut. Dacă între 15 iunie – 1 iulie vom vedea că avem evoluție favorabilă, atunci putem decide și asta. Nu mai devreme de 1 iulie”, spune Nelu Tătaru.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Patriarhia Română consideră că revenirea grabnică la oficierea slujbelor religioase şi în interiorul lăcaşurilor de cult, cu respectarea subînţeleasă a regulilor de distanţare fizică şi de igienizare a spaţiilor liturgice stabilite de autorităţile competente, este deja deplin justificată şi adecvată actualei realităţi sociale româneşti, se arată într-un comunicat.

Purtătorul de cuvânt al BOR susține că au fost făcute, inclusiv recent, „fireşti şi consistente demersuri către autorităţi, însoţite de speranţa intensă a unui răspuns realist şi înţelept”.

Vasile Bănescu consideră că „revenirea la ritmurile adânci ale organismului comunitar este esenţială în păstrarea echilibrului moral şi spiritual al acestuia”.

„Istoria universală a umanităţii relevă indubitabil că, indiferent de gradul de secularizare, resorturile cele mai profunde ale vieţii personale şi sociale rămân cele de natură religioasă şi că gradul de claritate morală din interiorul unei societăţi este conferit de viaţa spirituală a acesteia”, adaugă comunicatul.

În altă ordine de idei, întrebat care este punctul său de vedere cu privire la protestele angajaților de la Ambulanță, ministrul Sănătății i-a rugat pe parlamentari să voteze statutul acestor salariați mai repede.

“Sunt anumite modificări legislative care trenează în Parlament. Vom discuta și despre statut și despre modificările de sporuri, dar Parlamentul trebuie să gestioneze proiectele rămase pe masă de peste 3 ani de zile”, a spus Nelu Tătaru.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.