Confidenţialitate

Hemoragie internă, cauza morții copilului operat la Sanador

Medicii legiști au efectuat autopsia în cazul copilului mort în urma unei operații efectuate într-un spital privat din București.

Concluzia este clară: hemoragie internă care a dus la șoc hemoragic, potrivit certificatului care constată decesul, întocmit de  Institutul Naţional de Medicină Legală.

Copilul a fost supus unei intervenții de rutină, suferind de hernie inghinală.

Copilul a început să se simtă rău după ce s-a trezit din anestezie. Mama băiatului a relatat presei că medicii și asistentele i-au spus că este normal să se simtă rău. Dar pe măsură ce au trecut orele, starea copilului s-a agravat. Femeia acuză și faptul că cadrele medicale nu au sesizat SMURD pentru a interveni, ea este cea care a sunat pentru a cere ajutor. Echipajul a ajuns în 4 minute la spital însă nu a reusit să îl salveze pe copil.

Reprezentanţii Spitalului Sanador anunţă că documentaţia şi declaraţiile medicilor implicaţi arată că au fost respectate procedurile şi protocoalele medico-chirurgicale aferente afecţiunilor respective – lucru confirmat și de echipa ministerului sănătății.

Cât privește acuzațiile de neglijență, Colegiul Medicilor este cel care le va verifica și s-a autosesizat. Între timp, si Politia Capitalei a deschis o anchetă în acest caz.