Confidenţialitate

Medicii fac un ultim apel către populație: Am atins ultima linie de apărare. Nu putem să ne dezvoltăm la infinit | AUDIO

Epuizați după un an de luptă cu pandemia de coronavirus, medicii din Capitală fac apel la populație să respecte regulile sanitare ca să nu se infecteze și să aglomereze spitalele, și așa supraîncărcate.

Medicul șef al SMURD Bucureşti Bogdan Oprița: „Până când nu va exista o colaborare din partea populației, oricât de multe măsuri am lua, nu vom putea să ieșim la liman. Trebuie să înțelegeți că avem o capacitate limitată și că nu putem să ne dezvoltăm la infinit.”

Managerul spitalului ”Sf Pantelimon”, Dragoș Davițoiu: „Avem inclusiv pacienți intrubați în unitatea UPU. Dacă va crește numărul de pacienți, nu știu cum vom mai reacționa, personalul este obosit, este într-o rutină care poate să se transforme într-o uzură și nu știu dacă este bine să ajungem acolo.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Managerul interimar al Institutului Oncologic Bogdan Tănase spune că sistemul sanitar a ajuns la limită dacă a fost nevoie să contribuie cu paturi de terapie intensivă până și spitalele care tratează cancerul:

„Situația este extrem de gravă și, practic, odată cu implicarea în efortul acesta a unor spitale cum ar fi Institutul Oncologic București sau Institutul Clinic Fundeni, am atins ultima linie de apărare în această luptă cu această pandemie.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.