Confidenţialitate

Medicii de familie vor putea testa pentru COVID pacienții. Costurile testării vor fi decontate de CNAS | AUDIO

Medicii de familie care doresc vor putea testa pentru Covid pacienții, iar costurile testării vor fi decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate. S-a stabilit la întâlnirea pe care a avut-o președintele Societății Naționale de Medicina Familiei, Dina Mergeani, cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

„Am convenit posibilitatea pentru acei dintre colegii noștri care doresc și pot să poată testa pacienții suspecți de COVID în cabinetele lor. Va exista un pachet pe care Casa sau Ministerul îl vor achita pe testare în așa fel încât pacienții să nu fie supuși unor costuri suplimentare. Sperăm să-i diagnosticăm cât mai repede pe cei pozitivi și să oprim transmiterea bolii cât se poate”, a spus președintele Societății Naționale de Medicina Familiei, Dina Mergeani.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Între serviciile care vor fi decontate medicilor de familie care se vor implica în testarea pacienților se va afla și asigurarea tratamentului ambulatoriu pentru cei depistați cu Covid, spune ministrul Alexandru Rafila: „Nu ne referim la o sumă, ne referim la un principiu – în pachetul referitor la testare este o manoperă completă – test și materialele de protecție pentru personalul medical. Pentru persoanele pozitive va exista posibilitatea unui pachet de investigații minimale care să permită administrarea de tratament antiviral în ambulatoriu, ca să nu existe discuții că tratamentul se administrează în condiții empirice fără o tetsare a pacientului”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: Pixabay

Citește și: OMS: Producătorii de vaccinuri anti-COVID ar trebui să se pregătească de ajustări la actualele seruri, după apariția tulpinii Omicron | AUDIO