Confidenţialitate

Medicii de familie vor fi implicați în campania de vaccinare anti-Covid, de la sârșitul lunii aprilie, anunță Valeriu Gheorghiță

Coorodonatorul campaniei naționale de vaccinare, doctorul militar Valeriu Gheorghiță, a anunțat, marți, că la operațiunea de vaccinare anti-Covid vor ajuta și medicii de familie, din cabinetele acestora, de la sfârșitul lunii aprilie, cu vaccinuri Johnson & Johnson și AstraZeneca:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Programările pentru vaccinarea anti-Covid în cabinetele medicilor de familie nu se vor face însă online. Doctorii se vor ocupa să-și programeze pacienții în funcție de afecțiunile și de vârsta lor:

„Pentru cabinetele medicilor de familie nu vom merge cu programări în platforma de programare, fiecare medic de familie își va evalua lista proprie de pacienți pe care îi are în arondare și, cu prioritate, va prelua persoanele în vârstă, persoanele cu boli cronice din listă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Până la sfârșitul lunii martie, medicii trebuie să confirme dacă participă la campania de vaccinare și ulterior ei vor fi instruiți de autorități.

Din luna aprilie va începe activitatea centrele mobile de vaccinare. Aceste centre mobile ar urma să ajungă în zone defavorizate, unde nu există cabinete medicale:

„Vorbim de localități din mediul rural, defavorizate, care nu au medic de familie. În momentul de față se centralizează datele din fiecare județ, cu aceste localități, număr de locuitori și persoanele care au peste 65 de ani.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.