Confidenţialitate

Medicii de familie spun că nu au condiții pentru a ține vaccinul anti-COVID la minus 20 de grade | AUDIO

Medicii de familie spun că nu au condiții pentru depozitarea unui vaccin care să reziste la temperaturi extrem de scăzute, mai mici de 20 de grade Celsius.

Ei vor fi  implicați în campania de vaccinare anti-COVID abia din a doua etapă, când se va trece la imunizarea bolnavilor cronici și a populației, în general, a spus la Europa FM,  Gindrovel Dumitra, vicepreședintele Societății Naționale de Medicina Familiei:

„Vom putea să fim implicați în campania e vaccinare, în etapele ulterioare (…) dar doar cu un vaccin care poate să fie păstrat în frigiderele noastre. Medicii de familie vor putea să vaccineze cu un vaccin care poate fi păstrat la temperaturi între 2 și 8 grade Celsius. Nu vom putea să depozităm acele vaccinuri la temperaturi foarte scăzute, minus 20 sau minus 80 grade Celsius.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Gindrovel Dumitra a precizat că în prima fază a campaniei de vaccinare, când vor fi imunizați medici și personal din domenii esențiale, cum ar fi educația de exemplu, vor exista centre de vaccinare la nivel național.

În privința acordului pentru vaccinare, medicii de familie sunt încă reticenți. Gindrovel Dumitra spune că majoritatea doctorilor așteaptă întâi ca vaccinul anti-COVID să obțină toate aprobările necesare:

„Orice cifre pe care le putem culege nu sunt relevante, personalul medical așteaptă informații oficiale de la organisme de reglementare și abia după aceea vom putea să discutăm despre intenția de vaccinare în rândul personalului medical. Dacă mă întrebați pe mine, personal, categoric mă voi vaccina cu un vaccin aprobat de Agenția Europeană a Medicamentelor.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.