Confidenţialitate

Medicii de familie nu vor mai plăti impozit pentru clădirile în care funcționează cabinetele

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat modificarea Codului Fiscal, privind exceptarea plăţii impozitului pe clădire pentru medicii de familie.

De această modificare vor beneficia 11.000 de cabinete de medici de familie din România.

Modificarea are ca obiect introducerea unei noi categorii de scutiri de la plata impozitului/taxei pentru imobile aferentă clădirilor/spaţiilor din interiorul acestora, în care sunt organizate şi funcţionează cabinete de medicină de familie.

Deputatul PNL Florin Roman, unul dintre inițiatorii proiectului, susține că în acest fel s-au eliminat inechitățile și s-a revenit la situația dinainte de anul 2015.

Până în 2015, cabinetele medicilor de familie, alături de spitale şi clinici erau scutite de la plata impozitului pe clădire, dar prin modificarea codului fiscal, guvernul PSD a eliminat această facilitate. Măsura exceptării sediilor cabinetelor medicilor de familie de la plata impozitului pe teren este aşteptată de breaslă, pentru a înlătura inechităţile, dar şi discriminarea cu unităţile sanitare publice, mai ales în contextul greutăţilor de ordin financiar din ultimii ani”, a spus parlamentarul.

Potrivit acestuia, măsura va avea un impact nesemnificativ asupra bugetelor locale, având în vedere numărul mic de cabinete ale medicilor de familie, la nivel local.