Confidenţialitate

Medicamenul Polidin va putea fi din nou utilizat în România, spune directorul Institutului Cantacuzino | AUDIO

Medicamenul Polidin, folosit în trecut ca un fel de vaccin împotriva infecțiilor bacteriene, se află în faza studiului de laborator și, pe viitor, va putea fi din nou utilizat în România, spune Florin Oancea, directorul Institutului Cantacuzino.

Și producția de vaccin antigripal va fi reluată, a mai spus acesta:

„Noul imuno-modulator Polidin se află în faza de studiu de laborator pregătindu-se reluarea producției. S-au realizat pași importanți în dezvoltarea vaccinului antigripal, reușindu-se producția primelor doze necomerciale  de vaccin gripal, după o pauză de aproximativ 10 ani.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Prezenți la Institutul Cantacuzino, la aniversarea a 100 de ani de la înființare, atât premierul Florin Cîțu, cât și ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, au promis că specialiștii de la Cantacuzino vor beneficia de spriinul financiar al Guvernului pentru a duce la bun sfârșit proiectele aflate în lucru.

„Ca prim-ministru, voi continua să susțin cu toată convingerea proiectele și inițiativele Institutului. Specialiștii au reușit repunerea în funcțiune a echipamentelor, verificarea întregului flux tehnologic și producerea primelor doze necomerciale de vaccin gripal trivalent. Sunt premise foarte bune că la Cantacuzino va fi creat la scară largă un produs sigur și benefic pentru români”, a declarat premierul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Inquam Photos / George Călin