Confidenţialitate

Medic psihiatru, despre Raed Arafat: L-am scuipat pe omul ăsta, noi românii, și a continuat să se prezinte la datorie | VIDEO

Cu toate că Raed Arafat a ajuns ținta unor injurii din partea protestatarilor anti-restricții, șeful  DSU rămâne una dintre „puținele minți lucide” din perioada pandemiei COVID, a declarat medicul psihiatru Gabriel Diaconu, la Piața Victoriei:

„Cel puțin în ultimul an, a fost printre puținele minți lucide, în timp ce de jur împrejur se întâmplau tot felul de bezemticării. Îi datorăm foarte mult acestui om pentru tot ce a făcut în ultimul an. La momente de absolută isterie politică, la nivel de DSP-uri, de ISU-uri, a venit și a avut o mână forte. L-am scuipat pe omul ăsta, noi românii, și, cu toate astea, a continuat să se prezinte la datorie.”

Cine își imaginează că șeful DSU decide de unul singur, fără motive bine întemeiate, să introducă măsura carantinării pentru anumite localități, gândește greșit, mai spune Gabriel  Diaconu:

„Este el omul care stă și și în miez de noapte coace toate măsurile? Cred că trebuie să fi debil să-ți imaginezi că, de unul singur, cu creionul pe hârtie, se gândește când să instituie o carantină.”

În opinia medicului psihiatru, singura problemă a lui  Raed Arafat ar fi că nu reușește să comunice deciziile într-un limbaj pe înțelesul tuturor, rol care, oricum, ar fi trebuit să aparțină Grupului de Comunicare Strategică:

„Problema este că efortul de a interveni într-un tsunami de genul ăsta nu poate să fie gestionat de un om care are o competență îngustă. Ori, conversația asta ar presupune un limbaj care să fie amputat tuturor. Unicul păcat care poate fi imputat domnului  Arafat este că nu poate să traducă din limba română în limba română. Acest lucru i-a aparținut faimosului Grup de Comunicare, aceasta era menirea lui.”

Urmăriți în continuare emisiunea integrală: