Medic infectat: Am colegi care așteaptă și acum rezultatul testelor. Fiecare se păzește cum poate!

Manager interimar al spitalului din orașul sucevea Câmpulung Moldovenesc, Adrian Cosinschi este unul dintre cei aproape 300 de medici depistați cu noul coronavirus.

Alți 3 colegi de-ai săi au fost testați pozitiv.

De 5 zile, Adrian Cosinschi este internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Contactat de Europa FM, acesta spune că nu știe cum a contactat noul coronavirus și că le-a fost foarte greu să depiseteze pacientul zero.

“Eu nu mergeam la internări, că aveam funcție mai mult administrativă. Dar am intrat în contact cu colegii mei. Au mai fost pacienți care au scăpat … vârstnici care nu au zis nimic. Și de acolo s-au contaminat și alți colegi. Greu am găsit pacientul zero.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“Eu am avut simptome și am zis să fac un test. Am obținut 3 teste de la Direcția de Sănătate Publică și pentru alți colegi. Joi am aflat că suntem pozitivi toți. Pe urmă, au făcut teste și ceilalți colegi, dar ei nu au primit rezultatele nici până astăzi. Li s-a spus că este aglomerat, că o să le facă testele în altă parte …Și nu știm care e pozitiv și care e negativ. Dar merg în continuare la spital. Avem și foarte multe asistente care sunt simptomatice. Pot fi răcite, sau pot fi pozitive. E dezamăgitor, pentru că se duc în continuare la lucru și interacționează cu pacienții.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Medicul Adrian Cosinschi spune că i-a fost greu să facă rost de teste pentru a fi testat el și colegii săi.

Fiecare se păzește cum poate!

“Dacă vom ști care e pozitiv și care e negativ, vom ști cum să ne păzim, unde să-i internăm pe cei bolnavi. În felul acesta, ne protejăm pacienții. Între timp, s-a mai făcut și rost de echipamente. Avem câteva combinezoane de rezervă, și măști, dar nu de cea mai bună calitate. Ne organizasem, oarecum, dar am fost loviți și nici nu știm de unde.”

  • INTERVIUL INTEGRAL
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS