Confidenţialitate

Medic: Fiul lui Răzvan Theodorescu ar fi trăit dacă era vaccinat cu ser antiviperin

Fiul fostului ministru al Culturii Răzvan Theodorescu, Ion Vladimir,  ar fi trăit dacă i s-ar fi administrat ser antiviperin, anunță Serviciul de Medicină Legală din Argeș.

Trupul lui Ion Vladimir Teodorescu a fost găsit, ieri, fără suflare în casa de vacanță a familiei din Corbeni, judeţul Argeş.

Bărbatul le povestise prietenilor că ar fi fost mușcat de un șarpe în timpul unei excursii în Munții Buzăului, dar nu a mers la doctor.

Șefa Serviciului de Medicină Legală Argeş, Mihaela Popescu, a declarat că Ion Vladimir Theodorescu  ar fi supraviețuit dacă ar fi cerut ajutorul medicilor şi i s-ar fi administrat ser antiviperin.

Moartea a fost violentă, cauzată de șocul toxic generat de posibila intoxicație cu venin provocată de mușcătura de șarpe – dar încă se fac analize, precizează anchetatorii.

Trupul lui Ion Vladimir Teodorescu, în vârstă de 43 de ani, a fost găsit în casa de vacanță a familiei din localitatea Corbeni, judeţul Argeş de persoanele care aveau grijă de imobil.

Acestea au intrat cu forța în casă, unde l-au găsit fără suflare – luni, în jurul orei 17.30 – şi au sunat la numărul de urgență 112.

Ion Vladimir Teodorescu i-a spus unui prieten, în weekend, că avea febră dar că nu intenționa să meargă la doctor.

Mai mult, bărbatul le povestise apropiaţilor că a fost în Munţii Buzăului unde l-ar fi muşcat un şarpe.

„Fiind o persoană corpolentă, a difuzat în timp veninul în sistemul sangvin. Dacă ar fi primit serul antiviperin, da, ar fi supraviețuit”, a mai spus șefa Serviciului de medicină legală din Argeș. De anchetă se ocupă Inspectoratul de Poliție Argeș.