Medic de familie din Constanța reținut după ce a eliberat certificate de deces în fals

O doctoriță de familie din Constanța a fost reținută noaptea trecută de polițiștii Constănțeni. Aceasta era cercetată de ceva vreme pentru comiterea infracțiunii de fals intelectual, după ce timp de mai mulți ani, ar fi eliberat certificate de deces fără a constata, personal, decesul.

Ea va fi prezentată instanței de judecată cu propunerea de arestare preventivă.

Femeia, în vârstă de 55 de ani, este medic de familie cunoscut în Constanța.

Anchetatorii au probat că, în ultimii trei ani, doctorița, la diferite intervale de timp, cu intenţie, a eliberat certificate medicale constatatoare ale decesului unor persoane care erau pacienţi pe lista altor medici de familie.

Deși cunoștea legea, medicul de familie nu ar fi respectat termenul de 24 de ore de la deces şi, fără a constata personal decesul, completa certificatele de deces cu mențiuni nereale.

Polițiștii au mai descoperit că medicul de familie atesta în documente că decesul unor persoane ar fi survenit la domiciliul acestora, deşi persoanele decedaseră în alte locaţii.

Mai mult, stabilea chiar și cauzele morții fără a le putea cunoaște. Doctorita a fost reținută noaptea trecută pentru 24 de ore și dusă în arestul IPJ Constanța.

Ea va fi prezentată instanței de judecată cu propunerae de arestare preventivă. Cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS