Confidenţialitate

Mediaș: Daune de 12.000 de euro pentru o fetiță mușcată de un câine comunitar | AUDIO

Primăria din Mediaş trebuie să plătească daune morale în valoare de 12.000 de euro unei fetiţe de 10 ani, care în urmă cu aproape doi ani a fost muşcată de un câine comunitar.  Hotarărea a fost pronunţată la Tribunalul Sibiu şi poate fi contestată în termen de 30 de zile.

Fetiţa de 10 ani a fost muşcată de un câine comunitar în timp ce se întorcea de la şcoală, chiar în faţa blocului. Incidentul a avut loc în urmă cu 2 ani. Ana Măiţă, de la Asociaţia Iniţiativa pentru Responsabilitate Civică.

”Din nefericire, am văzut o autoritate locală care nu și-a asumat nici o clipă responsabilitatea pentru acest incident. A încercat să dea vina pe familie. Odata cu acest incident a mai existat o consecință. Mama fetiței, care era însărcinată, a pierdut sarcina din cauza șocului și a supărării.”

Primăria Mediaş ar urma să achite 12.000 de euro daune obţinute pentru copilul muşcat de cîine, dar şi 5.000 de euro rudelor acesteia.

Asociaţia Iniţiativa pentru Responsabilitate Civică a fost creată după ce în Bucureşti, un copil de 4 ani, Ionuţ Anghel, a fost ucis de câinii fără stăpân din Bucureşti. Cazul de la Mediaş nu ar fi primul câştigat de asociaţie. Unul similar a fost la Bicaz, anul trecut. Dar şi avocata care reprezintă aceste cazuri este mama unui copil care, la vârsta de 3 ani, a fost muşcat de un câine fără stăpân, la Galaţi. Şi în aceste cazuri, primăriile au plătit daune.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Liliana Nicolae