Confidenţialitate

Mediafax: Florian Coldea a dat explicații despre relația cu Sebastian Ghiţă

Florian Coldea, fost prim-adjunct al SRI, a fost audiat, în calitate de martor, în dosarul de abuz în serviciu deschis după ce Sebastian Ghiță a difuzat o înregistrare în care fostul președinte al României, Traian Băsescu, vorbește despre intervenții în justiție, făcând referire, la Camelia Bogdan, Florian Coldea şi Laura Codruţa Kovesi.

Aceleaşi surse au menţionat că şefa DNA, Laura Codruta Kovesi nu a fost citată în cauză până în prezent.

Pe 17 ianuarie SRI anunţa că Florian Coldea a cerut trecerea în rezervă. Decizia a fost luată chiar dacă verificările demarate în urma dezvăluirilor lui Sebastian Ghiță au arătat că nu a încălcat legea, SRI propunând repunerea în funcție.

Verificările au inceput după ce Sebastian Ghiţă a publicat fotografii și înregistrări video în care ar apărea cei doi și familiile acestora, precizând că au avut o relație de prietenie.

În acelaşi dosar, pe data de 22 februarie a fost audiată Camelia Bogdan, fost judecător al Curţii de Apel Bucureşti. Bogdan a fost exclusă din magistratură în urma unei decizii a Secţiei pentru Procurori a CSM. Magistratul a fost unul dintre judecătorii care au dispus sentinţele în dosarul ICA, în care Dan Voiculescu a fost condamnat la zece ani de închisoare.

Şi Traian Băsescu, fost preşedinte al României, a dat declaraţii procurorilor pe 17 ianuarie.