Medeea Marinescu: „Dacă un spectacol este de public, nu înseamnă că el este prost” – VIDEO

În cadrul emisiunii O dimineață de milioane, la Europa FM, actrița Medeea Marinescu a vorbit, printre altele, despre spectacolele sale și modul în care publicul analizează piesele de teatru.

„Îmi face foarte mare plăcere să vorbesc despre specatcolul Fă-mi loc. Un proiect pe care l-am făcut acum 4-5 ani. El se joacă mai ales toamna și iarna pentu că este o poveste de Crăciun. O poveste romantică care are loc în Ajunul Crăciunul. A fost unul dintre ultimele spectacole regizate de maestrul Radu Beligan”, a spus Medeea.

O distincție pe care actrița a dorit să o facă, a făcut referire la categoriile de spectacol existente, care nu sunt apreciate ca atare.

„De multe ori lumea face o diferența între spectacolele de public și spectacolele elitiste, cele de premii, intelectualiste”, a precizat Medeea Marinescu.

„Este adevărat, există cele două cateogrii, dar lucurile nu sunt doar alb și negre. Dacă un specatcol este de public, nu înseamnă că el este prost, sau că face abstracție de inteligența privitorului. Sau dacă un specatcol este elitist, el trebuie să se joace cu 10 spectatori în sală. Aici îmi pare rău”.

Despre reprezentația „Fă-mi loc” ea a mai spus că și-a dorit dorit să joace alături de Marius Manole, unul din actorii din tânăra generație, la care ține foarte mult.

„Am zis că vreau să facem un spectacol și el a vrut. Și am mers la domnul Beligan și a spus «Asta cred că vi se potrivește», o piesă în două personaje. Și avut foarte mare dreptate”.
Și autorul, Anthony Michineau, atunci când a văzut intereptată de aceștia la Paris, a rămas plăcut surprins.

„Noi am demonstrat cu specatcolul Fă-mi loc, că poți să faci un spectacol pentru public, dar care să aibă și valoarea unui spectacol care înseamnă și actorie cinstită și bine-făcută, și regie fină și condusă cu măiestrie de domnul Beligan”.

Spectacolul „Fă-mi loc” se va juca luni, pe 18 septembrie, la Palatul Național al Copiilor din București.





Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS