Confidenţialitate

Medalioane anti COVID pentru angajații Serviciului de Transport Voluntari

Aproape 1.000 de medalioane care promit că te apără de COVID au fost cumpărate de Serviciul de Transport Voluntari.

Conducerea Societății spune că a luat aceste medalioane în disperare de cauză.

Avem personalul decimat de cazuri de COVID-19 și facem tot ce putem ca să ne apărăm angajații – a spus pentru Europa FM directorul firmei de transport din Voluntari.

Medalioanele cumpărate de Serviciul de Transport Voluntari arată ca niște ecusoane, care se poartă la gât. Cei care îl vând spun că el creează un scut de 1.3 metri în jurul purtătorului care, timp de 30-40 de zile, oferă protecție împotriva Covid-19.

Firma care le vinde susține că dispozitivul are toate aprobările necesare.

Însă, potrivit buletindebucurești.ro, care a documentat subiectul, medalioanele nu au nici o aprobare în Uniunea Europeană, în timp ce în Statele Unite ale Americii au fost declatate nesigure și ineficiente. 30.000 de euro au costat medalioanele anti COVID.

Directorul Serviciului de Transport Voluntari, Sorin Diacu, a declarat pentru Europa FM că zeci de angajați ai firmei sunt bolnavi de covid: 30 de șoferi și 12 mecanici. “Am făcut tot ce putem ca să-i protejăm – ne-a declarat. De aceea am luat și medalioanele acelea care se vând și în alte țări europene”.

Sorin Diacu spune că firma pe care o conduce nu este în subordinea Primăriei Voluntari și nu primește subvenții de la aceasta.

În schimb, Consiliul Local Voluntari este acționar la Serviciul de Transport Voluntari.

Foto: www.pureo2.eu