Confidenţialitate

Medalia Verde: ”România Sălbatică”, cel mai mare proiect de fotografie și film documentar dedicat naturii din țara noastră

Medalia Verde din această săptămână este oferită celui mai amplu proiect de fotografie și film documentar dedicat naturii din țara noastră.

Până la apariția filmului, albumul foto poate fi comandat online la adresa https://romaniasalbatica.ro.

Început în 2010, ”România Sălbatică” a devenit cel mai mare proiect de fotografie și film documentar dedicat naturii din țara noastră. A fost inițiat de fotograful Dan Dinu în colaborare cu WWF (World Wide Fund for Nature) și a fost realizat cu sprijinul RNP Romsilva și implementat împreună cu Administrațiile Parcurilor Naturale și Naționale.

În prima etapă a proiectului, desfășurată între 2010-2013, au fost fotografiate toate cele 28 de rezervații mari din România (parcuri naționale, parcuri naturale, geo-parcuri și rezervații ale Biosferei) existente la acea vreme, iar imaginile surprinse au fost sau vor fi donate administrațiilor acestor rezervații și ONG-urilor de mediu, pentru o mai bună promovare și gestionare a zonelor naturale de la noi din țară.

În urma acestui prim demers a rezultat o expoziție de fotografie în aer liber ce a cuprins 50 de imagini în format mare, care au fost expuse în unele dintre cele mai vizitate zone ale celor mai mari orașe din țară (București, Timișoara, Brașov, Sibiu, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova și Iași). Expoziția a fost văzută de peste 50.000 de vizitatori.

Cosmin Dumitrache s-a alăturat proiectului în 2014 și alături de Dan Dinu a fondat NTD Film. Acest demers a dus la crearea serialului documentar Descoperă România Sălbatică, ce prezintă diferite zone naturale prin intermediul filmului și al fotografiei. Serialul a fost foarte bine primit, trailerul și cele șase episoade finalizate însumând peste 600.000 de vizualizări.

Din 2017 a fost lansat site-ul romaniasalbatica.ro, care adună imagini incredibile din România, dar documentează și întregul proiect. În 2021, Dan Dinu anunță că se va lansa și documentarul ”România Sălbatică”.

Dan Dinu, creatorul proiectului ”România Sălbatică”, a  fost declarat și om de milioane la Europa FM.