Confidenţialitate

Medalia Verde: Premiu internațional pentru o echipă de studenți români care au inventat pastele din carne | AUDIO

O echipă de 5 studenți de la Facultatea de Agricultură din Iași a obținut un premiu la cel mai important concurs dedicat invențiilor pentru produse alimentare ecologice. Studenții români au uimit juriul cu spiritul lor antreprenorial și cu un aliment inedit: pastele din carne.

Poate nu sună atât de nou pentru voi și poate vă întrebați ce legătură este între acest produs și protejarea mediului? Ei, bine pastele create de studenții de la Iași sunt făcute din resturile rămase în urma procesării cărnii în abatoare sau carmangerii. În mod normal, aceste resturi ajung la groapa de gunoi sau sunt distruse în incineratoare care poluează.

Studenții au numit produsul Meatatelli și spun că este 65% din carne, la care se adaugă griș, supă de oase și condimente, plus pudră de sfeclă roșie pentru culoare. Coordonatorul lor, șef de lucrări doctor la Facultatea de Agricultura din Iași, Marius Ciobanu, a explicat la Misiunea Verde ce beneficiu aduce produsul dezvoltat de studenții lui.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ascultă mai jos cea mai recentă ediție Misunea Verde: