Confidenţialitate

Medalia Verde: În loc să ardă resturile vegetale din gospodărie, locuitorii din comuna Giarmata, județul Timiș, le transformă în compost | AUDIO

Vorbim foarte des la Misiunea Verde despre proiecte ale societății civile care face colectare de deșeuri, campanii de împăduriri sau educație de mediu. De data aceasta avem un exemplu de „uite că se poate” de la o micuță localitate din Timiș.

Autoritățile din Giarmata, o comună aflată la 15 kilometri de Timișoara, și-au propus să-i facă pe locuitori să înțeleagă că pentru a trăi bine trebuie să aibă grijă de natură și de aerul pe care îl respiră.

Viceprimarul Alexandru Bronț a renunțat la jobul într-o companie privată din Timișoara pentru a se implica în proiecte de mediu în comuna în care locuiește.
Acum, în Giarmata există piste de biciclete, oamenii reciclează și chiar au renunțat să mai ardă resturile vegetale din gospodarie.

Urmează stațiile de încărcare pentru mașinile electrice, dar și alte proiecte care să facă din micuța comună timișeană, un model de urmat și pentru alte administrații. La Misiunea Verde, viceprimarul Alexandru Bronț a povestit cum i-a convins pe locuitori să transforme resturile vegetale în compost, în loc să le ardă în curte.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ascultă mai jos cea mai recentă ediție Misunea Verde: