Confidenţialitate

Medalia Verde: Asociația 37 și voluntarii care sărbătoresc Ziua Națională prin curățarea unei zone a Deltei Dunării

Ziua Națională a României va fi sărbătorită anul acesta de către comunitatea din satul Dunavățu de Jos printr-o campanie de igienizare pe malurile canalului Dunavăț, acolo unde, în fiecare an, ajung mulți dintre turiștii care vizitează această parte a Deltei Dunării.

Întâlnirea sătenilor, a voluntarilor și a partenerilor va avea loc la pontonul Pensiunii Nena Art Resort by Sharaiman din Dunavățu de Jos, pe data de 29 noiembrie, ora 11.00. Fiecare participant va primi saci, mănuși și clești.

Campania marchează totodată încheierea proiectului Deltă curată. Comunitate responsabilă, coordonat de Asociația 37, alături de Seneca Ecologos și Școala Gimnazială din Murighiol, în parteneriat cu Primăria Murighiol și ARBDD, în cadrul programului ”Cu apele curate” implementat cu sprijinul Lidl România.

Acțiunile de igienizare desfășurate în cele șase luni au avut ca destinație malurile canalului Dunavăț întrucât aici ajung cei mai mulți turiști-pescari și, în consecință, în lipsa unor panouri informative și a unor pubele, aici se adună frecvent cantități mari de deșeuri.

În cele cinci activități lunare de igienizare la care au participat atât săteni din Dunavățu de Jos, turiști cazați în pensiunile de aici, elevi ai Școlii Gimnaziale din Murighiol, experții implicați în proiect, reprezentanți ai ARBDD, au strâns peste 1.000 de saci de peturi, doze și sticle de bere precum și alte obiecte de uz personal.

Pentru idee și implicare, Europa FM acordă Medalia Verde Asociației 37 și voluntarilor care au ales să-și dedice timpul acestei inițiative:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.


FOTO: Asociația 37