Meciul România-Albania, ultimul al grupei A de la Euro 2016

În această seară, de la ora 22:00, România întâlnește Albania în ultimul al grupei A de la Euro 2016. Acesta ar utea fi ultimul meci pentru România, dar și pentru Albania, ambele echipe având nevoie de o victorie pentru a putea spera să treacă de etapa grupelor.

Anghel Iordănescu spune, înainte de România-Albania, că ”avem nevoie de 90 de minute de joc constant bun”.

Naţionala României va merge sigur în fazele eliminatorii ale Campionatului European dacă va câştiga cu cel puţin 2-0 meciul cu Albania, iar Elveţia va pierde cu Franţa, măcar cu 2-1.

Franţa este deja calificată şi cu un egal în meciul cu Elveţia va termina pe primul loc în Grupa A.

Elveţia îşi va asigura locul doi cu un rezultat de egalitate în meciul cu Franţa, sau primul loc, în cazul unei victorii. Dacă va pierde cu Franţa, atunci , România ar putea termina pe locul secund în grupă însă doar în cazul în care golaverajul ne va fi superior. În caz de egalitate se vor lua în calcul cartonaşele încasate de cele două echipe, iar dacă şi aici egalitatea persistă atunci se va apela la coeficientul de ţară, acolo unde Elveţia stă mai bine.

Albania nu are niciun punct în Grupa A şi se poate califica mai departe doar dacă învinge România dar şi atunci trebuie să aştepte jocul rezultatelor, pentru a fi între cele mai bune 4 echipe clasate pe locul 3.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS