Confidenţialitate

May: Oferta privind drepturile cetăţenilor UE după Brexit este corectă şi foarte serioasă

Premierul britanic Theresa May a declarat vineri că oferta pe care a făcut-o privind drepturile cetăţenilor UE de a trăi în Marea Britanie după Brexit este foarte corectă şi foarte serioasă şi că Guvernul va prezenta detalii luni, relatează Reuters.

„Noaptea trecută (joi spre vineri – n.r.) am fost mulţumită să pot să prezint o ofertă foarte corectă şi foarte serioasă pentru cetăţenii UE care locuiesc în Marea Britanie, iar Guvernul va prezenta propuneri mai detaliate luni”, le-a spus May resporterilor înainte de a doua zi a summitului UE de vineri.

„Vreau să le dau asigurări tuturor cetăţenilor UE care sunt în Marea Britanie, care şi-au construit vieţi şi case în Marea Britanie, că nimeni nu va trebui să plece. Nu vom separat familii”, a adăugat ea, precizând că vrea garanţii similare pentru cetăţenii britanici care locuiesc în alte ţări europene.

Liderii UE au primit oferta făcută la summitul de la Bruxelles, joi seară, cu un grad de scepticism şi au atras atenţia că rămân încă multe întrebări.