Maternitatea “Odobescu” din Timișoara va fi reorganizată | AUDIO

Reorganizare la Maternitatea “Odobescu” din Timișoara, după ce mai mulți nou-născuți au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus.

Procurorii investighează cum s-ar fi infectat mai mulți nou-născuți și alte 25 de persoane: cadre medicale, lăuze și o gravidă.

După analiza Direcției de Sănătate Publică Timiș, s-a decis ca în Spitalul “Odobescu” să fie organizate două zone: una roșie și una verde.

Pacientele care vor veni la acest spital vor fi consultate de cadre medicale echipate corespunzător, iar după aceea vor fi izolate și testate pentru Covid-19.

În funcție de rezultat, pacientele vor fi îndrumate către Spitalul “Bega” dacă rezultatul va fi pozitiv, iar dacă acesta va fi negativ vor fi internate la Spitalul “Odobescu”.

Ministrul Sănătății – Nelu Tătaru anunță că repetarea testelor Covid-19 se va efectua atât pentru nou născuții depistați pozitiv (în număr de 10), cât și pentru mame:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Totodată, s-a decis izolarea la domiciliu a persoanelor externate și retestarea acestora, iar ancheta epidemiologică este în desfășurare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS