Maternitatea Bucur va prelua eventuale cazuri de gravide infectate cu noul coronavirus

Update: Maternitatea Bucur, din cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Ioan”, va prelua eventuale cazuri de femei gravide infectate cu noul coronavirus, au stabilit, marți, reprezentanții Ministerului Sănătății.

Potrivit unui comunicat transmis de Grupul de Comunicare Strategică, marți, conducerea Ministerului Sănătății și cea a Comisiei de Obstetrică – Ginecologie a ministerului au decis ca Maternitatea Bucur din cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Ioan” să preia eventualele cazuri ale femeilor gravide infectate cu noul coronavirus COVID 19.

Maternitatea Bucur va fi exclusă, astfel, din circuitul obișnuit.

Toate pacientele care se află în această unitate medicală în prezent vor fi transferate în celelalte unități similare din București.

De asemenea, reprezentanții GCS spun că urgențele medicale vor fi redirecționate spre alte maternități.

Spitalul Clinic Colentina din Capitală a fost desemnat, încă de luni, ca unitate medicală unde vor fi tratate infecțiile cu noul COVID-19, după ce toți pacienții din această unitate medicală vor fi externați sau transferați în alte unități, după caz.

Autorităţile din Sănătate discută în această dimineaţă despre desemnarea unei maternităţi care să preia persoane infectate cu noul coronavirus.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spune că în prezent în Capitală, Spitalul Colentina și Institutul Matei Balș fac față cazurilor. Cele două unităţi medicale au împreună o capacitate de 1.000 de locuri.

Numărul persoanelor confirmate cu noul virus a ajuns la 184 în România, după ce azi au fost raportate 16 noi cazuri.

3 persoane sunt internate la terapie intensivă, în stare stabilă.

Numărul celor care s-au vindecat a ajuns la 19.

În carantină sunt acum aproape 3.300 de persoane, iar peste 16 mii sunt în izolare la domiciliu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS