Confidenţialitate

Măsurile fiscale vor fi puse în transparență publică în următoarele zile, anunță premierul | AUDIO

Mult anunțatele modificări fiscale, dar și propunerile de reformă în aparatul bugetar , vor fi puse în transparență publică în această săptămână. Premierul Marcel Ciolacu a anunțat deja că Guvernul își va asuma apoi răspunderea în fața Parlamentului pe aceste măsuri.

”Cred că săptămâna aceasta vor fi ridicate pe site-ul Guvernului.  Pe urmă își iau avizele, trec prin ședința de Guvern și apoi sunt înaintate Parlamentului” – spune Marcel Ciolacu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Primul ministru mai spune că nicio măsură nu va fi ascunsă opiniei publice, totul va fi transparent. Potrivit premierului procedura nu ar trebui să dureze mai mult de două săptămâni.

O măsură care se discută acum la Ministerul Finanțelor este acordarea tichetele de masă, sub formă de bani, nu pe celebrele carduri ca până acum.

Iată cum motivează șeful guvernului o astfel de decizie:

” Companiile care emit aceste tichete au ajuns la un comision destul de mare, din punctul meu de vedere. 3% la emitere, 3% la colectare, din informațiile pe care le am eu. Dacă nu înțelegem că nu putem să avem profit excepțional și avem doi angajați, eu astfel de șmecherii nu le mai accept.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Premierul mai spune că voucherele de vacanță nu vor fi incluse în această măsură iar Executivul caută soluții ca acestea să fie distribuite prin sistemul public, eventual Poșta Română.

Foto: INQUAM Photos / Sabin Cirstoveanu

Citește și: PSD: Insistăm pentru menținerea voucherelor de vacanță. Dar nu oricum și nu oricui!