Confidenţialitate

Măsuri suplimentare de securitate la Capitoliu de teama unui atac al unui grup extremist | AUDIO

Conform unor informaţii obţinute de FBI şi de Departamentul american pentru Securitate Internă, membri ai organizaţiilor extremiste  pregătesc acţiuni împotriva Capitoliului pe 4 martie.

Adepţii unor astfel de organizaţii cred că fostul preşedintele Donald Trump ar urma să fie reinstalat în funcţie pe 4 martie, dată la care avea loc, de obicei,  ceremonia de învestire a preşedinţilor americani.

“Ameninţarea este tratată cu multă seriozitate. Acesta este motivul pentru care membri ai Gărzii Naţionale sunt încă mobilizaţi la Capitoliu şi de aceea încă este gardul metalic de protecţie. Ştim ce s-a întâmplat pe 6 ianuarie, nu i-am tras încă la răspundere pe toţi cei implicaţi în evenimentele din 6 ianuarie (…)”, a declarat senatorul democrat Alex Padilla.

FBI avertizează că riscurile generate de rasism şi de extremismul antiguvernamental vor persista până cel puţin în 2022.

Violenţele comise pe 6 ianuarie la sediul Congresului Statelor Unite au fost acte de “terorism intern”, a afirmat  directorul Biroului Federal de Investigaţii, şi, spune el, nu reprezintă un incident izolat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Liliana Nicolae