Măsuri sanitare în toată țara, pentru prevenirea infectării cu coronavirus

Zeci de copii din județul Gorj sunt izolați la domiciliu, pentru că ar fi fost în preajma tănărului infectat cu noul tip de coronavirus.

În Bacău, un bebeluș de 9 luni, suspectat de infecție cu același virus, a fost izolat alături de mama lui. Cei doi au călătorit în regiunea italiană Veneto.

O fată de 15 ani, care s-a aflat printre liceeni din Alba Iulia care, la sfârşitul săptămânii trecute, au fost în excursie în Italia, inclusiv la Veneţia, a fost plasată aseară în carantină.

Un tânăr din Slatina, care a călătorit în apropierea italianului diagnosticat cu noul coronavirus, s-a plimbat în ultimele două zile prin Capitală, deşi ar fi trebuit să fie în carantină.

Autoritățile din Gorj au anunțat că aproape 300 de persoane sunt izolate la domiciliu ca urmare a faptului că au intrat direct sau indirect în contact cu tânărul de 25 de ani din Prigoria, infectat cu coronavirus.

Cât îl privește pe tănărul – diagnosticat ca purtător al noului tip de coronavirus – el se simte bine, starea lui e stabilă

Între timp, la sesizarea unui jurnalist, s-a descoperit că un tânăr din Slatina care a călătorit în același avion cu italianului diagnosticat cu noul coronavirus, s-a plimbat în ultimele două zile prin Capitală, deşi ar fi trebuit să fie în carantină.

Autorităţile sanitare se apără susținând că a fost vorba de „o eroare” de transmitere a datelor.

Și în Bacău există o suspiciune de coronavirus. Este vroba de un bebeluș de 9 luni. Testul rapid de gripă a ieșit negativ, iar probele pentru coronavirus au fost trimise la Iași. Copilul şi mama lui care s-au întors din Veneto Italia se află în spaţiul de izolare din spital.

Un alt copil de 10 ani din Teleorman, întors, de curând, împreună cu tatăl său, din Lombardia, Italia, este suspect de infecție cu noul coronavirus.

Autoritățile au izolat copilul și l-au dus la Spitalul din Alexandria.

În fine, la Timișoara, o femeie care s-a întors în urmă cu zece zile din Bergamo și era izolată la domiciliu, a anunțat ieri autoritățile – prin telefon – că are febră.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS