Măsuri de securitate la Cannes, unde începe o nou ediție a Festivalului Internaţional de Film

Coasta de Azur se pregăteşte pentru o nouă ediție a Festivalului de Film de la Cannes. Organizatorii evenimentului – ajuns la ediția cu numărul 70 – au luat măsuri excepționale de securitate.

Între altele, pe promenada din Cannes au fost instalate sute de ghivece uriaşe cu flori. Au nu doar un scop decorativ, ci reprezintă şi o veritabilă măsură de securitate pentru a evita comiterea unor atacuri teroriste.

Celebrul festival de pe Croazetă începe miercuri seară; în deschidere va fi proiectat lungmetrajul ”Les Fantomes d’Ismael”.

În acest an, pe covorul roșu întins în faţa Palais des festivals et des Congres din Cannes vor păşi multe nume sonore de la Hollywood, precum Nicole Kidman. Juriul este prezidat de cineastul spaniol Pedro Almodovar.

Festivalul de pe Croazetă este un adevărat ”magnet” și pentru fanii cinema-ul din toată lumea. Tocmai de aceea, autoritățile sunt în alertă, mai ales că evenimentul este primul organizat după atacul terorist de la la Nisa, când un camion a intrat în mulțimea care sărbătorea Ziua Franței pe Promenade des Anglais.

Pentru a evita astfel de situații, autorităţile franceze au instalat pe Esplanada din Cannes un număr de 400 de ghivece uriaşe cu flori, care vor acţiona ca o barieră discretă. De asemenea, poliţia franceză a cumpărat 160 de metri de lanţuri cu ţepuşe din metal care pot să oprească un camion. Orașul a fost împânzit de camere video și de forțe de ordine.

A 70-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes se va desfăşura în perioada 17 – 28 mai.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS