Măsuri anti-cutremur în București: spitalele vor fi ”optimizate” din punct de vedere seismic, după model japonez

Măsuri anti-cutremur în București: spitalele vor fi ”optimizate” din punct de vedere seismic, după model japonez

Primăria anunță că spitalele pe care le are în administrare vor fi ”optimizate” din punct de vedere seismic, după model japonez. Prima unitate medicală care va fi reabilitată şi modernizată este Spitalul Colțea. După expertizele unor specialişti japonezi, aparatura mobilă va fi asigurată în caz de cutremur. Astfel, în cazul producerii unui seism, nu doar clădirea în sine ar fi funcţională, ci şi aparatura medicală.

În ceea ce priveşte şcolile din Bucureşti, primarul general Gabriela Firea a cerut edililor de sector ca până la începerea anului şcolar să pregătească toate documentele necesare pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu.

În același timp, Primăria Capitalei sprijină construirea a 13 noi subunităţi de pompieri. Aceasta în condițiile în care, după Revoluția din 89, în București nu s-a mai construit nicio subunitate de pompieri. Costurile estimate se ridică la patru milioane de euro. În Capitală, sunt doar 19 astfel de puncte, ceea ce afectează semnificativ timpii de intervenţie în caz de urgenţă.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS