Confidenţialitate

Măştile neconforme au fost retrase de pe piaţă și s-au dat amenzi

Măştile neconforme au fost retrase de pe piaţă și s-au dat amenzi. Anunțul vine de la ministrul Economiei, care declara, ieri, că jumătate din măștile vândute în România ar fi neconforme.
Raportul cu neregulile descoperite va ajunge la Parchetul General.

Au fost amendate firmele care nu respectă legea, mai spune ministrul economiei, iar românii trebuie să caute măşti produse în ţara noastră pentru că sunt acreditate şi sunt cele mai bune de pe piaţă, mai spune Virgil Popescu.

Raportul neregulilor constatate şi sancţionate de comisarii ANPC pleacă spre Parchetul General, a anunţat ministrul.

”Așa cum am mai spus, protejarea populației este prioritară. De aceea, românii au dreptul să știe că ne preocupăm de acest aspect și, cu ajutorul celor de la ANPC, supraveghem piața pentru siguranța fiecăruia dintre noi.

Un fost ministru PSD, pe care nu îl recomandă mai nimic, în afară de faptul că a învățat să manipuleze, ca orice social democrat autentic, speculează teama românilor! Să vă fie rușine că faceți asta!

Mesajul meu pentru cetățeni: măștile neconforme au fost retrase de pe piață de către cei de la ANPC și, mai mult chiar, au fost aplicate și amenzi, celor care nu au respectat legea. Nu ascundem sub preș nimic, așa cum sunt obișnuiți social democrații să facă! Românii trebuie să știe că sunt protejați. Și, repet, îi îndemn pe români să caute măști produse în România, pentru că sunt de calitate, sunt autorizate, sunt acreditate şi sunt cele mai bune de pe piaţă”, a ținut să sublinieze ministrul Virgil Popescu pe Facebook, joi seara.

La rândul ei, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului va cere producătorilor să schimbe denumirea măştilor neconforme.

Veronica Mitran, vicepreședinte ANPC. ANPC susţine că peste 65 % dintre măştile de pe piaţă ar fi neconforme. Cele mai multe din import.