Confidenţialitate

Măștile FFP2 s-au scumpit sau nu se mai găsesc în unele farmacii mari | AUDIO

În valul 5 al epidemiei de COVID-19, Guvernul recomandă folosirea măștilor medicale, inclusiv a celor cu protecție sporită FFP2, numai că acestea din urmă fie au dispărut de pe rafturile unor mari magazine, fie s-au scumpit. Anca Grădinaru a încercat să afle ce se întamplă.

Încă de dinainte de anul nou, din mai multe mari magazine, măștile FFP 2 au dispărut de la vânzare.

Inclusiv cele de producție internă. Ultimele oferte disponibile erau de 10 măști FFP2 la prețuri de cel mult 35 de lei pachetul.

Acum, aceste măști nu se mai găsesc nici online, în oferta unor farmacii căutate. Iar pe unul dintre cele mai mari magazine online din România, prețul s-a dublat, iar pachetul este disponibil doar în 2 showroom-uri din provincie.

Mihai Filip este acționarul majoritar al companiei care în România produce cele mai multe măști sanitare și spune că fabrica sa are în stocuri cantități mari din aceste produse.

„Avem 15 milioane de măști FFP2 azi pe stoc. Noi am ajustat prețurile cu creșterea materiilor prime – creșterea de preț a fost de 20-30% maxim”, a spus Mihai Filip.

În acest moment, măștile produse în România ajung în mai multe țări din Europa, dar vor fi exportate în curând și în Statele Unite.

Europa FM a solicitat un punct de vedere și de la Asociația Marilor Rețele Comerciale, dar și unei platforme de vânzări online cu privire la situația măștilor FFP2.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: București: Rata de infectare a depășit valoarea de 1 la mia de locuitori

Autor: Anca Grădinaru

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.