Masini de lux furate din UE, vandute ilegal in Romania (AUDIO)

Prejudiciul produs este de 400.000 de euro, anunță Poliția Română.

O grupare suspectată de trafic cu mașini de lux a fost destructurată în această dimineață de polițiști.

Membrii rețelei, care acționau în București și Ilfov, sunt acuzați că au vândut în România mai multe autoturisme închiriate din străinătate, în special din Spania.

15 suspecți vor fi audiați.

Suspecții români mergeau în mai multe țări ale Uniunii Europene și închiriau mașini de lux. Cele mai multe ar fi fost aduse din Spania.

De altfel, acolo, membrii gruparii erau ajutați de doi spanioli, care acum au fost arestați de autoritățile iberice.

‘În perioada 2013 – 2015, persoanele implicate se deplasau frecvent în statele membre U.E., unde ar fi închiriat autovehicule de lux de la societăţile rent-a-car, pe care le-ar fi transportat în România, în scopul valorificării.

Membrii grupării identificau societăţi de închiriere vehicule de pe teritoriul altor state, pe care le-ar fi indus în eroare şi astfel, ar fi intrat în posesia unor autovehicule de lux, fabricate în anii 2013 -2015, pe care le-ar fi transportat, ulterior, pe teritoriul României.

După ce ar fi întocmit documente de provenienţă şi proprietate false, cei în cauză ar fi valorificat autoturismele, fie altor persoane care aveau cunoştinţă despre provenienţa ilicită a acestora, fie către terţi cumpărători de bună credinţă, prin substituirea identităţii autoturismului furat cu un altul avariat, aceeaşi marcă, model şi an de fabricaţie.’ se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Până acum polițiștii au găsit 3 mașini furate și apoi vândute. E vorba de un Audi, un BMW și un Mercedes.

Prejudiciul este de 400.000 de euro.