Confidenţialitate

Mașini de lux de 60.000 euro căutate în Italia și Ungaria, găsite la frontieră

Doi români au încercat să intre în țară prin vama Borș la volanul a două mașini de lux, în valoare totală de 60.000 euro, căutate în Italia, respectiv Ungaria.

La Punctul de Trecere a Frontierei Borș s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, o femeie, cetăţean român, în vârstă de 30 de ani, conducând autoturismul marca BMW model 420d, înmatriculat în Italia, an de fabricaţie 2017. Autoturismul figura ca „bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Italia în data de 13 aprilie 2020.

Femeia a spus că a împrumutat mașina de la o cunoștință din Italiei, pentru a veni în România să-și rezolve problemele personale și nu știa că maşina este căutată.

Apoi, la același punct de trecere a frontierei a ajuns un alt cetăţean român, în vârstă de 59 de ani, la volanul unui autoturism marca Audi A8, înmatriculat în Germania, an de fabricaţie 2014. Și mașina aceasta figura ca „bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Ungaria în urmă cu 3 zile.

Bărbatul a declarat că a primit mașina de la fiul său, pentru a veni în România și nu știa că e căutată.

În ambele cazuri, cele două autoturisme, în valoare de aproximativ 60.000 euro, au fost indisponibilizate, iar poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru tăinuire.