Confidenţialitate

Mașini avariate, copaci, stâlpi și panouri căzute, din cauza vântului puternic

Mai multe mașini au fost avariate, au căzut stâlpi, copaci și panouri publicitare, vineri, în mai multe zone din București și Ilfov, din cauza vântului puternic, potrivit reprezentanților ISU București – Ilfov.

Potrivit ISU București – Ilfov, între orele 16.00-20.30, au fost gestionate 50 de intervenții ca urmare a fenomenelor meteo din București și Ilfov.

Din cauza vântului puternic, 10 mașini au fost avariate, 12 copaci au căzut, s-au desprins 19 table, au fost opt cabluri rupte, patru stâlpi căzuți și sapte panouri publicitare desprinse, notează Mediafax.

Acoperișul unui bloc din Câmpulung, județul Argeș, a fost luat de vânt, vineri seara, și a căzut peste două mașini, pe care le-a avariat. Nu au fost înregistrate victime. Acoperișul a fost smuls pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați și a căzut pe două autoturisme pe care le-a avariat.

Copaci căzuți, acoperișuri smulse, incendii la coșuri de fum, localități rămase fără curent electric și un avion deviat spre un alt aeroport – este bilanțul vijeliei care s-a abătut vineri seara asupra judetului Timiș. Vijelia a rupt firele de curent și a lăsat în beznă 33 de localități din întreg județul. La Timișoara, vântul puternic a smuls acoperișul unui service auto. Mai mulți copaci din oraș au fost puși la pământ. La intrarea în Parcul Rozelor, în zona centrală a orașului, vijelia a smuls din rădacină un copac lung de 15 m și gros de aproape jumătate de metru și l-a trântit peste un gard. Un acopac a căzut peste un timișean aflat în mers la volanul mașinii sale, pe DN 6. Din cauza vijeliei, o cursă low cost ce venea de la București a fost deviată spre aeroportul din Budapesta. Piloții companiei au hotărât redirecționarea avionului întrucât vântul sufla cu peste 60 km/h și au vrut să elimine orice pericol la aterizare.

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că vremea se răcește și vor fi ninsori, viscol, dar și vânt puternic. ANM a emis cod galben de vânt puternic pentru mai bine de jumătate de țară, inclusiv București.

Potrivit ANM, în intervalul 22 februarie, ora 16.00 – 23 februarie, ora 16.00, în 36 de judeţe din Banat, Crişana, Muntenia, Dobrogea şi în sudul şi centrul Moldovei vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăşi 55 – 65 km/h şi, izolat, 70 km/h. Pe crestele montane, vântul va sufla tare, cu viteze de peste 90 – 100 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.